Բրիտանիայի Նյուքասլի համալսարանի գիտնականները պարզել են, որ թեյը կարող է ավելացնել ուղեղի արտադրողականությունը: Ուղեղի նյարդաբանական ակտվությունը բարձրանում է սև կամ կանաչ թեյի օգտագործումից մոտ կես ժամ անց: Թեյը բարելավում է հիշողության, որոշումներ կայացնելու և ուշադրության հետ կապված պրոցեսները: Թեյը օգնում է վերահսկելու օրգանիզմի բորբոքային պրոցեսները, բարելավում է արյունատար անոթների վիճակը, որի շնորհիվ էլ բարձրանում է ուղեղի ակտիվությունը: Թեյում պարունակվող հակաօքսիդանտները դանդաղեցնում են ծերացման գործընթացը և իջեցնում սթրեսի մակարդակը: Սպիտակ թեյը կարող է կանխել ճարպակալումը նոր ճարպաբջիջների աճի նվազեցման հետևանքով:
Եվրոպացի գիտնականները պարզել են, թե ինչու է սուրճը անդիմադրելիորեն ձգում որոշ մարդկանց, իսկ մյուսները բացարձակ անտարբեր են այդ ըմպելիքի նկատմամբ: Պարզվել է, որ հակվածությունը պայմանավորված է որոշ գեների բացակայությամբ, որոնք պատասխանում են կոֆեինը ճեղքելուն և երկար ժամանակ այդ նյութը օրգանիզմում պահելուն: Ով սիրում է սուրճ, նրա բախտը ավելի է բերել: Գիտնականները ապացուցել են սուրճի օգտակարությունը նույնիսկ նրանց համար, ովքեր խնդիրներ ունեն սրտի հետ՝ կոֆեինը սրտային հիվանդների գոյատևման գաղտնիքն է հավատացնում են Յորքի համալսարանի գիտնականները: